+46 8 519 473 00 kontakt@xplan.se

Utbildning i sälj och affärsmannaskap

En unik utbildning där kombinationen med individuell coachning ger dig affärskompetensen, verktygen och energin som behövs för ett framgångsrikt sälj- och affärsarbete. För maximal effekt har du en egen rådgivare och coach under utbildningen. 

Utbildningen vänder sig till dig som har kontinuerliga kundkontakter. Du har antingen ett kund- eller affärsansvar idag eller kommer att ha det i framtiden. Du kan både vara ny i din affärsroll eller mer erfaren och vill uppdatera och stärka din försäljningsmetodik.

Utbildningen omfattar både affärsteori och praktik samt individuell coachning både under och efter utbildningen.

Målet med utbildningen är att du får en sälj- och affärsteoretisk plattform anpassad till dagens köpbeteenden och digitalt informationsdrivna beslutsprocesser. Du kommer att få de konkreta verktygen och metoderna som behövs för att initiera och utveckla starka affärsrelationer.

SOLNA 2023

8 feb + 9 mar

19 apr + 11 maj

 • Säljarbetets resultatfaktorer
 • Effektiv kund- och prospektsegmentering
 • Målstyrning, planering och personlig effektivitet
 • Din egen Affärsplan

 • Säljprocessen och kundens beslutsprocess
 • Kontakt- och bearbetnings-strategier
 • Olika säljstrategier
 • Hur man driver ett framgångsrikt kundmöte

 • Relationsresan – att strukturerat bygga långsiktiga kundrelationer
 • Maktbasbearbetning
 • Säljpsykologi och personprofilananlys
 • Förhandling

 

Upplägg och förberedelse | 1 + 1 dag samt individuell coachning

 

För att ge dig maximal effekt har du tillgång till en egen rådgivare och coach under utbildningen. Den individuella coachningen sker utifrån dina mål och utmaningar. Ni har ett förberedande möte innan utbildningsdag 1, ett coachningsmöte mellan utbildningsdagarna samt ett coachningsmöte efter dag 2. Dessutom har du fri access till din Xplan coach för kortare avstämningar i två månader efter slutförd utbildning.


Skälet till att dela upp utbildningsdagarna på 2 tillfällen
För att framgångsrikt kunna förändra och utveckla ditt arbetssätt är det viktigt med tid för egna reflektioner och att få möjlighet att börja omsätta det du lärt dig från dag 1. Uppdelningen av utbildningsdagarna gör dig även bättre förberedd till dag 2.

Detta upplägg tillsammans med coachningsmötet efter utbildningen ger dig en mycket hög verkningsgrad. Vår erfarenhet är att detta säkerställer att man som deltagare i Xplans utbildningar har mycket goda möjligheter att tillämpa utlärda metoder och tips i sin vardag.

 

Kursledare och dokumentation

Våra erfarna konsulter leder utbildningen och den individuella coachningen. Du får en omfattande kursdokumentation samt checklistor som stöd i ditt dagliga sälj- och affärsarbete. Xplans kundportal Xplan Academy är vår gemensamma digitala plattform. Efter ett fullständigt deltagande erhåller du även ett diplom.

 

Datum och plats

Utbildningsdagarna hålls i Frösundavik Solna mellan
kl 9:30 – 17:00 kommande datum: 

Våren 2023  två separata tillfällen
Dag 1: 8 feb Dag 1: 19 apr
Dag 2: 9 mar Dag 2:  11 maj

Individuell coachning bokas in enligt överenskommelse.

Investering

17 900 kr exkl. moms.
Detta innefattar förberedande digitalt möte, två utbildningsdagar med dagkonferenspaket, kursdokumentation, individuell coachning samt löpande access för kortare avstämningar under och två månader efter avslutad utbildning.

Du har även tillgång till allt material via Xplans kundportal under samma period.

Anmälan | Utbildning i sälj och affärsmannaskap

Välkommen att fylla i din anmälan nedan.
Men vänta inte för länge då antalet platser är begränsat. Först till kvarn!

Har du frågor tveka inte att maila oss på utbildning@xplan.se

Mycket bra att kombinera utbildningsdagar och personlig coachning, bättre förutsättningar att implementera verktyg och ändra arbetssätt.

Den här nivån och kvaliten på affärsutbildning borde alla i vårt företag som har kundkontakter få ta del av.

Jag har gått många säljutbildningar men aldrig fått så mycket konkreta tips och verktyg som i Xplans utbildning.

Just denna utbildning som jag själv har gått håller en mycket hög nivå. Innehållet är högst relevant och ger konkreta tips i vardagen hos en säljare. Jag var mycket nöjd med dialogen mellan deltagarna och pedagogiken från framförallt Joakim. Detta är en viktig satsning (både i tid och pengar) som vi kommer bygga vidare på under en lång period framöver. Ett tips är att komma pigg och fokuserad då man får ut mest av dagarna.. 😊

Jag har gått en del kurser sedan jag började Siemens trainee-program och sedemera flera interna samt externa säljutbildningar. Det är långt ifrån alla som man känner verkligen förändrar ens arbetssätt.

Säljarna är lite brända på säljutbildning efter att ha deltagit i en mindre lyckad satsning med tidigare konstellation och en annan leverantör men Xplan är ju nåt helt annat!