Affärsförhandling

Utbildning i Affärsförhandling

22-23 maj 2024

Ett unikt program där utbildningen kombineras med individuell coachning som ger dig verktyg, praktisk träning och kunskaper i konsten att lyckas i en affärsförhandling.

Utbildningen vänder sig till dig som i ditt arbete nu eller i framtiden befinner dig i förhandlingssituationer och vill bygga på din kompetens i att förhandla framgångsrikt.

Utbildningen omfattar teori och praktiska gruppövningar med diskussioner. I utbildningen ingår också förberedelse och genomförande av förhandlingsspel samt individuell coachning.

Målet med utbildningen är att du skall känna trygghet i en förhandling och att du framgångsrikt kan driva förhandlingen till ett lyckat resultat för samtliga parter som leder till bättre affärer och ökad lönsamhet.

Utbildningens innehåll:

 • Trender inom förhandlingsområdet
 • Vad utmärker en skicklig förhandlare
 • Förhandlingens olika faser
 • Skillnad på förhandling och försäljning
 • Förberedelse inför förhandling
 • Mötesstruktur
 • Förhandlingsrummet
 • Olika förhandlingsvariabler
 • Förhandla utifrån win-win
 • Att undvika vanliga misstag i en förhandling
 • Eftergifter och motprestationer
 • Utforska motpartens verkliga behov
 • Argumentationsteknik
 • Hantera invändningar i förhandlingssituation
 • Kommunikationens roll i förhandlingen
 • Psykologi i förhandlingen
 • Förhandla med flera personer
 • Hantera dödlägen
 • Avslutstekniker
 • Förhandlingsspel

Upplägg och förberedelse

För att ge dig maximal effekt har du tillgång till en egen rådgivare och coach under utbildningen. Vi börjar med ett inledande distansmöte för att kunna anpassa din utbildning. Vi förbereder ditt deltagande med ta reda på lite om din bakgrund,
dina förväntningar och hur du kan applicera kursen mot något aktuellt affärscase som du arbetar med.

Efter utbildningen har vi två individuella uppföljningsmöten. Den individuella coachningen sker utifrån dina mål och utmaningar. Du har under, och tre månader efter avslutad utbildning, även fri tillgång till kursledarna för kortare avstämningar.

Sagt om våra utbildningar

Den här nivån och kvalitén på affärsutbildning borde alla i vårt företag som har kundkontakt få ta del av”.

”Jag har gått många säljutbildningar men aldrig fått så mycket konkreta tips och verktyg som i Xplans utbildning”.

Kursledare och dokumentation

Våra erfarna konsulter leder utbildningen och den individuella coachningen. Du får en omfattande kursdokumentation samt checklistor som stöd i ditt förhandlingsarbete.

Xplans kundportal Xplan Academy är vår gemensamma digitala plattform. Efter ett fullständigt deltagande erhåller du ett diplom som bevis på genomförd utbildning.

Datum och plats

Utbildningen hålls den 22 -23 maj 2024 i lokaler i Frösundavik, Solna. Vi startar dag 1 med kaffe och smörgås från kl. 8:45.

Dag 1 börjar utbildningen kl 9:30 och avslutas kl 18.
Dag 2 börjar utbildningen kl 9:00 och avslutas kl 16.

Individuell coachning kommer att bokas in enligt överenskommelse.

Investering

19 900 kr exkl. moms.

Detta innefattar inledande distansmöte, två utbildningsdagar med dagkonferenspaket, kursdokumentation och individuell coachning samt löpande access för kortare avstämningar under och en månad efter avslutad utbildning.
Under samma period har du har även tillgång till allt material via Xplan Academy.

Anmälan

Anmälan gör du på länken nedan.

Men vänta inte för länge då antalet platser är begränsat.
Först till kvarn!

Har du frågor tveka inte att maila oss på utbildning@xplan.se

Joakim Särnstedt
Joakim Särnstedt

Vad säger våra kunder

Mycket bra att kombinera utbildningsdagar och personlig coachning, bättre förutsättningar att implementera verktyg och ändra arbetssätt.

Den här nivån och kvalitén på affärsutbildning borde alla i vårt företag som har kundkontakter få ta del av.

Jag har gått många säljutbildningar men aldrig fått så mycket konkreta tips och verktyg som i Xplans utbildning.

Säljarna är lite brända på säljutbildning efter att ha deltagit i en mindre lyckad satsning med tidigare konstellation och en annan leverantör men Xplan är ju nåt helt annat!

Jag har gått en del kurser sedan jag började Siemens trainee-program och sedemera flera interna samt externa säljutbildningar. Det är långt ifrån alla som man känner verkligen förändrar ens arbetssätt.

Denna utbildning som jag själv gått håller en mycket hög nivå. Innehållet är högst relevant och ger konkreta tips i vardagen hos en säljare. Jag var mycket nöjd med dialogen mellan deltagarna och pedagogiken från framförallt Joakim. Detta är en viktig satsning (både i tid och pengar) som vi kommer bygga vidare på under en lång period framöver. Ett tips är att komma pigg och fokuserad då man får ut mest av dagarna.. 😊

Det här är den bästa utbildning jag någonsin gått på.

Tack vare Xplans konsult kunde vi låsa upp flera komplicerade knutar och oförsonlig hållning på ett mycket konstruktivt sätt. Vi fick med oss säljarna och trimmade organisationen både personellt och med rätt verktyg.

Det engagemang som ni visat mig och mitt företag och den hjälp jag fått, trodde jag inte var möjlig att få till en så rimlig kostnad. Med tanke på resultatet har de investerade pengarna givit mer tillbaka än jag vågat hoppas på!

Utbildningen ökade förståelsen för säljprocessen samt alla tips och trix har redan gjort avtryck då jag ställer flera frågor och får kunden att öppna upp sig mer. Kursen var bättre än jag hade förväntat mig.

Kände mig välkommen och delaktig på ett sätt som jag inte trodde då jag inte har "rätt" bakgrund.

Var högt tempo men kursledarna förklarade på ett bra sätt som underlättade inlärningen.

Väldigt bra att det gavs tid till att hinna reflektera och sen prata en och en för att lättare applicera till sin egen arbetsplats. Väldigt bra att ha tillgång till materialet under utbildningen och att sen kunna ladda hem för framtida referens.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor