Säljledning utbildning

Utbildning i Sälj- och affärsledning

17 okt och 13 nov 2024

En unik utbildning i säljledning där kombinationen med individuell coachning ger dig de metoder och verktyg som krävs för att skapa ett proaktivt och framgångsrikt affärsteam. För maximal effekt har du som din egen rådgivare och coach under utbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som har, eller som i framtiden kommer att ha, ett säljlednings- och affärsledningsansvar.

Målgruppen är du som leder eller ska börja leda ett säljteam inom B2B och B2C försäljning. De flesta som går kursen i säljledning är försäljningschefer, försäljningsdirektörer, VD, affärsområdeschefer, regionchefer eller teamledare.

Utbildningen omfattar både teori och praktik samt individuell coachning både under och efter utbildningen. Innehållet i utbildningen är fokuserad på ledarskap, säljledning, målstyrning, säljprocesser, affärsstödjande strukturer, pipeline management, hur du leder ditt team, coachar och kompetensutvecklar dina medarbetare för att nå satta mål.

Målet med utbildningen är att du som sälj- och affärsledare ska kunna utveckla ditt team så att ni framgångsrikt skapar fler och mer lönsamma affärer.

Utbildningens innehåll:

 • Framtidens försäljning
 • Morgondagens sälj- och affärsledare
 • Säljarbetets resultatfaktorer
 • Vad kännetecknar en framgångsrik säljare
 •  Sälj- och affärsledarens ansvarsområden
 • Affärs- och målstyrningsprocessen och hur man utvecklar rätt strategi
 • Strategiskt och taktiskt ledarskap i en sälj- och affärsorganisation
 •  Försäljningsbudgeten
 •  Affärsstyrningsprocessens olika beståndsdelar
 •  Den operativa planen för teamet och medarbetaren
 •  Framgångsrikt affärsledarskap och implementering
 •  Effektiv kommunikation
 •  Säljcoachning och utveckling av team och enskilda medarbetare
 •  Hur leda och coacha olika personprofiler med affärsansvar
 •  Det effektiva interna säljmötet
 • Hur genomföra framgångsrika sambesök / samlyssning
 • Intern träning/utbildning av sälj- och affärsansvariga
 • Onboarding av sälj- och affärsansvariga
 • Att analysera säljprestationer och resultat, prognoser och pipeline managemen

Utbildningens upplägg
För att ge dig maximal effekt har du tillgång till en egen rådgivare och coach under utbildningen. Den individuella coachningen sker utifrån dina mål och utmaningar.
Ni har ett förberedande online möte innan utbildningsdag 1, ett coachningsmöte mellan utbildningsdagarna samt ett coachningsmöte efter dag 2. Även dessa online.

Dessutom har du fri access till din Xplan coach för kortare avstämningar i tre månader efter slutförd utbildning.

Vi förbereder ditt deltagande genom att tillsammans analysera ditt team och er organisations mål och utmaningar. Du kommer att få jobba med din analys och utveckla en skarp plan framåt under och mellan utbildningsdagarna. Du kommer att arbeta med ditt teams utveckling under hela utbildningen.

Skälet till att dela upp utbildningsdagarna på 2 tillfällen
För att framgångsrikt kunna förändra och utveckla ert arbetssätt är det viktigt med tid för egna reflektioner och att få möjlighet att börja omsätta det du lärt dig från dag 1. Uppdelningen av utbildningsdagarna gör dig även bättre förberedd till dag 2.
Detta upplägg tillsammans med coachningsmötet efter utbildningen ger dig en mycket hög verkningsgrad. Vår erfarenhet är att detta säkerställer att man som deltagare i Xplans utbildningar har mycket goda möjligheter att tillämpa utlärda metoder och tips i sin vardag.

Kursledare och dokumentation

Våra erfarna konsulter leder utbildningen och den individuella coachningen. Du får en omfattande kursdokumentation samt checklistor som stöd i ditt dagliga sälj- och affärsledningsarbete. Xplans kundportal Xplan Academy är vår gemensamma digitala plattform. Efter ett fullständigt deltagande erhåller du ett diplom.

Datum och plats

Utbildningsdagarna hålls 17 oktober och 13 november 2024 i lokaler i Frösundavik, Solna.
Vi startar dagen med kaffe och smörgås från kl. 8:45.

Utbildningen börjar kl 9:30 och avslutas kl 17.
Individuell coachning kommer att bokas in enligt överenskommelse.

Investering

21 900 kr exkl. moms. Detta innefattar inledande online möte, två utbildningsdagar med dagkonferenspaket, kursdokumentation, individuell coachning samt löpande access för kortare avstämningar under och tre månader efter avslutad utbildning. Du har även tillgång till allt material via Xplans kundportal under samma period.

Anmälan

Anmälan gör du på länken nedan.

Men vänta inte för länge då antalet platser är begränsat.
Först till kvarn!

Har du frågor tveka inte att maila oss på utbildning@xplan.se

Joakim Särnstedt
Joakim Särnstedt

Vad säger våra kunder

Avancerat program för affärsförhandlingar

Mycket bra att kombinera utbildningsdagar och personlig coachning, bättre förutsättningar att implementera verktyg och ändra arbetssätt.

Avancerat program för affärsförhandlingar

Den här nivån och kvalitén på affärsutbildning borde alla i vårt företag som har kundkontakter få ta del av.

Avancerat program för affärsförhandlingar

Jag har gått många säljutbildningar men aldrig fått så mycket konkreta tips och verktyg som i Xplans utbildning.

Avancerat program för affärsförhandlingar

Säljarna är lite brända på säljutbildning efter att ha deltagit i en mindre lyckad satsning med tidigare konstellation och en annan leverantör men Xplan är ju nåt helt annat!

Avancerat program för affärsförhandlingar

Jag har gått en del kurser sedan jag började Siemens trainee-program och sedemera flera interna samt externa säljutbildningar. Det är långt ifrån alla som man känner verkligen förändrar ens arbetssätt.

Avancerat program för affärsförhandlingar

Denna utbildning som jag själv gått håller en mycket hög nivå. Innehållet är högst relevant och ger konkreta tips i vardagen hos en säljare. Jag var mycket nöjd med dialogen mellan deltagarna och pedagogiken från framförallt Joakim. Detta är en viktig satsning (både i tid och pengar) som vi kommer bygga vidare på under en lång period framöver. Ett tips är att komma pigg och fokuserad då man får ut mest av dagarna.. 😊

Avancerat program för affärsförhandlingar

Det här är den bästa utbildning jag någonsin gått på.

Tack vare Xplans konsult kunde vi låsa upp flera komplicerade knutar och oförsonlig hållning på ett mycket konstruktivt sätt. Vi fick med oss säljarna och trimmade organisationen både personellt och med rätt verktyg.

Det engagemang som ni visat mig och mitt företag och den hjälp jag fått, trodde jag inte var möjlig att få till en så rimlig kostnad. Med tanke på resultatet har de investerade pengarna givit mer tillbaka än jag vågat hoppas på!

Avancerat program för affärsförhandlingar

Utbildningen ökade förståelsen för säljprocessen samt alla tips och trix har redan gjort avtryck då jag ställer flera frågor och får kunden att öppna upp sig mer. Kursen var bättre än jag hade förväntat mig.

Avancerat program för affärsförhandlingar

Kände mig välkommen och delaktig på ett sätt som jag inte trodde då jag inte har "rätt" bakgrund.

Var högt tempo men kursledarna förklarade på ett bra sätt som underlättade inlärningen.

Väldigt bra att det gavs tid till att hinna reflektera och sen prata en och en för att lättare applicera till sin egen arbetsplats. Väldigt bra att ha tillgång till materialet under utbildningen och att sen kunna ladda hem för framtida referens.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor