Utbildning i Sälj och affärsmannaskap

16 maj och 13 juni 2024

En unik utbildning i affärsmannaskap som ger dig kompetensen, verktygen och energin som behövs för ett framgångsrikt sälj- och affärsarbete. För maximal effekt har du en egen coach under utbildningen.

Säljutbildningen vänder sig till dig som har kontinuerliga kundkontakter. Du har antingen ett kund- eller affärsansvar idag eller kommer att ha det i framtiden. Du kan både vara ny i din affärsroll eller mer erfaren och vill uppdatera och stärka din försäljningsmetodik.

Målgruppen är du som arbetar som Säljare, Kundansvarig, Säljchef, Entreprenör och Egen företagare, Marknadsansvarig, Specialist i icke säljande roll men med kundkontakt eller Affärsutvecklingsansvarig.

Utbildningen består av två dagar samt individuell coachning.

Målet med utbildningen är att du får en sälj- och affärsteoretisk plattform anpassad till dagens köpbeteenden och digitalt informationsdrivna beslutsprocesser.
Du kommer att få de konkreta verktygen och metoderna som behövs för att initiera och utveckla starka affärsrelationer.

En säljutbildning är avgörande för alla som har kundkontakt eftersom det ger dem de färdigheter, kunskaper och förtroende som behövs för att utmärka sig på ett konkurrensutsatt område, anpassa sig till förändrade marknadsförhållanden och i slutändan uppnå bättre resultat för sig själva och deras organisation.

Personer med försäljningsansvar som kontinuerligt förbättrar sina färdigheter och kunskaper genom säljutbildningar har mycket större sannolikhet att uppnå och överträffa sina säljmål.

Utbildning i affärsmannaskap – innehåll:

Dag 1

 • Framtidens försäljning
 • Säljarbetets resultatfaktorer
 • Effektiv kund- och prospektsegmentering
 • Målstyrning, planering och personlig
  effektivitet
 • Hög sälj- och affärskvalitet
 • Säljprocessen och kundens beslutsprocess
 • Val av rätt säljstrategi
 • Maktbasbearbetning och Sales Account Planning
 • Säljpsykologi och personprofilanalys

Dag 2

 • Relationsresan –  att strukturerat  bygga långsiktiga kundrelationer
 • Kontakt- och bearbetningsstrategier
 • Social selling – strategi och taktik
 • Kundmötet
 • Behovsteori
 • Argumentationsteori
 • Invändnings- och avslutsteori
 • Hur man driver ett framgångsrikt kundmöte digitalt

Upplägg och förberedelse | 1 + 1 dag samt individuell coachning

Utbildningen i affärsmannaskap genomförs under två dagar. Varje utbildningsdag består av både sälj- och affärsteori, konkreta tips och workshops där man tillsammans med övriga deltagare analyserar och diskuterar hur man kan tillämpa utlärda metoder i sitt eget sälj- och affärsarbete.
Efter genomförd utbildning erhåller man diplom som bevis på att man deltagit i utbildningen och börjat tillämpa utlärda metoder i sin yrkesroll.

För att ge dig maximal effekt har du tillgång till en egen Xplan-rådgivare och coach under utbildningen. Den individuella coachningen sker utifrån dina mål och utmaningar. Ni har ett förberedande möte samt två coachningsmöten under utbildningen. Du har dessutom fri access till kursledarna och din Xplan-coach för kortare avstämningar i en månad efter genomförd utbildning.

Skälet till att dela upp utbildningen på två tillfällen

För att framgångsrikt kunna förändra och utveckla ditt arbetssätt är det viktigt med tid för egna reflektioner och att få möjlighet att börja omsätta det du lärt dig. Uppdelningen av utbildningen på två separata dagar, tillsammans med de individuella coachningsmötena, gör att du bättre kan tillgodogöra dig utbildningsmomenten i din egen takt och det ger dig optimala förutsättningar att snabbt omsätta utlärda metoder i din vardag.

Datum och plats

Utbildningsdagarna hålls i lokaler i Frösundavik, Solna. Vi startar dagen med kaffe och smörgås från kl. 8:45.

Utbildningen börjar kl. 9:30 och avslutas kl. 17. Individuell coachning kommer att bokas in enligt överenskommelse.

 

Under våren 2024 erbjuds två utbildningstillfällen:

Tillfälle 1: Dag 1: 21 mars 2024, Dag 2: 18 april 2024

Tillfälle 2: Dag 1: 16 maj 2024, Dag 2: 13 juni 2024

 

Investering

17 900 kr exkl. moms.

Detta innefattar förberedande möte, två utbildningsdagar med dagkonferenspaket, kursdokumentation, individuell coachning samt löpande access för kortare avstämningar under och en månad efter avslutad utbildning.

Under samma period har du har även tillgång till allt material via Xplan Academy.

Anmälan

Anmälan gör du på länken nedan.

Men vänta inte för länge då antalet platser är begränsat.
Först till kvarn!

Har du frågor tveka inte att maila oss på utbildning@xplan.se

Johan Vetter Lundin
Johan Vetter Lundin
Joakim Särnstedt
Joakim Särnstedt

Vad säger våra kunder

Mycket bra att kombinera utbildningsdagar och personlig coachning, bättre förutsättningar att implementera verktyg och ändra arbetssätt.

Den här nivån och kvalitén på affärsutbildning borde alla i vårt företag som har kundkontakter få ta del av.

Jag har gått många säljutbildningar men aldrig fått så mycket konkreta tips och verktyg som i Xplans utbildning.

Säljarna är lite brända på säljutbildning efter att ha deltagit i en mindre lyckad satsning med tidigare konstellation och en annan leverantör men Xplan är ju nåt helt annat!

Jag har gått en del kurser sedan jag började Siemens trainee-program och sedemera flera interna samt externa säljutbildningar. Det är långt ifrån alla som man känner verkligen förändrar ens arbetssätt.

Denna utbildning som jag själv gått håller en mycket hög nivå. Innehållet är högst relevant och ger konkreta tips i vardagen hos en säljare. Jag var mycket nöjd med dialogen mellan deltagarna och pedagogiken från framförallt Joakim. Detta är en viktig satsning (både i tid och pengar) som vi kommer bygga vidare på under en lång period framöver. Ett tips är att komma pigg och fokuserad då man får ut mest av dagarna.. 😊

Det här är den bästa utbildning jag någonsin gått på.

Tack vare Xplans konsult kunde vi låsa upp flera komplicerade knutar och oförsonlig hållning på ett mycket konstruktivt sätt. Vi fick med oss säljarna och trimmade organisationen både personellt och med rätt verktyg.

Det engagemang som ni visat mig och mitt företag och den hjälp jag fått, trodde jag inte var möjlig att få till en så rimlig kostnad. Med tanke på resultatet har de investerade pengarna givit mer tillbaka än jag vågat hoppas på!

Utbildningen ökade förståelsen för säljprocessen samt alla tips och trix har redan gjort avtryck då jag ställer flera frågor och får kunden att öppna upp sig mer. Kursen var bättre än jag hade förväntat mig.

Kände mig välkommen och delaktig på ett sätt som jag inte trodde då jag inte har "rätt" bakgrund.

Var högt tempo men kursledarna förklarade på ett bra sätt som underlättade inlärningen.

Väldigt bra att det gavs tid till att hinna reflektera och sen prata en och en för att lättare applicera till sin egen arbetsplats. Väldigt bra att ha tillgång till materialet under utbildningen och att sen kunna ladda hem för framtida referens.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor